PARTENERIAT EDUCAȚIONAL  ȘCOALĂ –BISERICĂ

” Lăsați copiii să vină la mine”

În cadrul acestui parteneriat în data de 06.04.2017 s-a desfășurat activitatea ”Cântări de laudă închinte Domnului” la Biserica Ortodoxă din satul Rădeni.

Coordonatorul activității a fost educatoarea Aioanei Elena, care a reușit prin aceasta să adune într-o activitate trei factori educaționali: școala prin director, prof. Perța Elena, Biserica prin Preot Stan Andrei și familia prin participarea la activitate a unui număr destul de mare de părinți.

PARTENERIAT EDUCAȚIONAL ” Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”- ediția a IV-a

În data de 08.04.2017 Școala Gimnazială, Comuna Păstrăveni a organizat festivalul concurs ”Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”- ediția a IV-a  în parteneriat cu Școala Gimnazială Țibucani, Școala Gimnazială Timișești, Școala Gimnazială Piatra Șoimului, Liceul Tehnologic Petricani, cu scopul de a promova comunicarea, cooperarea între școlile partenere, dar și pentru a facilita afirmarea talentului artistic al elevilor.

La eveniment au participat elevi și profesori din școlile partenere cu lucrări artistico-plastice având ca temă Sfintele Sărbători de Paști, interpretări muzicale în grupuri vocale și instrumentale, ansambluri de dansuri.

Participanții au fost răsplătiți cu diplome și premii. Evenimentul a fost mediatizat în cadrul știrilor de la canalele Antena 1 și Antena 3.

 

 

 

 

 

 

PARTENERIAT  EDUCAȚIONAL – ” Artă tradițională- cartea de identitate a sufletului”

În data de  1 aprilie 2017, elevii Școlii Gimnaziale Păstrăveni, însoțiți de prof. Măriuță Mădălina și prof. Perța Ioan, au participat la activitățile desfășurate în cadrul parteneriatului pe care l-am încheiat cu Școala Gimnazială Izvoarele Sucevei și Școala Gimnazială Bălcăuți. Activitatea s-a desfășurat la Muzeul de Etnografie ” Samuil și Eugenia Ioneț” și a avut ca scop deprinderea de către elevi a meșteșugului încondeierii de ouă.